Actualitat

Mandarines amb origen

David Miró

El nostre besavi Salvador ens inspira la nova temporada

Origen. Quan tot va començar.
 

Els horts de les nostres mandarines són la reivindació del passat més recent de Borriana posat en valor, recuperat i transmès de generació en generació per la família Miró.

El nostre origen està a les Alqueries de Santa Bàrbara, una partida dins del terme municipal de Borriana, tocant la desembocadura del riu Millars, on ja l'avi del nostre pare hi treballava de llaurador.

Ell, de nom Salvador Miróés el nostre origen, el dipositari dels valors i d'una manera de fer que ens han caracteritzat sempre als Vicaris, com se'ns coneix al terme. D'ell diuen els qui el van conèixer, que 'treballava per als pobres, per al que ho necessitava'. I com a alcalde republicà de les Alqueries, va fer construir una escola i va portar la llum a les cases. 
 
Mandarines de Borriana naix per ser l'excusa que ens permeta posar en valor l'herència del nostre besavi, un primer pas per a protegir l'horta de Borriana. 

Gràcies a la tasca del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló hem conegut més detalls sobre la seua vida i la repressió que va patir per part del franquisme.

La figura de Salvador Miró serà la nostra inspiració aquesta nova temporada. Ell és el nostre origen.